Aux Deux Roses, Neuf Brisach

Plötsligt, i samma stund den leende mannen liksom av ett misstag drog med handen över bänken så alla papperen for i golvet, där de blev

Tarte flambée

liggande, i en brun, skosuleformad vattenfläck, insåg jag att värre än så här kan det inte bli: en ohelig allians av en underorganiserad och därför kaotisk värld och en överorganiserad och därför kaotisk värld, Argentina och Schweiz, hade satt klorna i mitt resande och gjort det omöjligt att komma vidare från denna okända flygplats, där alla andra tycktes kunna komma vidare med ett plan medan jag fick gå från kö till kö för att få samma besked, om än förmedlat på olika vis. Mannen som nyss råkat spilla mina papper på golvet var elakast hittills. Han log, det måste erkännas, charmerande, medan han svepte ut med

Aux Deux Roses

handen över bänken och han log, lika charmerande, när papperen seglade mot den skosuleformade, bruna vattenfläcken. Och jag förstod, där vid disken, mitt emot den leende avgrundsfiguren framför mig, och med insiktens häpna fasa målad i mitt eget ansikte, att det här var sista gången jag, efter att ha kört 90 mil, dessutom i lusfart på grund av en lika vid- som ohängd hästtransport bakom bilen, och efter att på vägen ha blendat vin i Tavel, sätter mig på utmärkta, lilla Aux Deux Roses i Neuf Brisach, sydost om Colmar, och vräker i mig, med start 22.15, när den trevliga restaurangens kök egentligen redan har stängt, mängder av Tarte flambée (elsassisk pizza för er som har nollkoll) kompletterad med en rejäl Esclaope de Veau (elsassisk wienerschnitzel) och ackompanjerad av väl avmätta mängder av årets julöl. Hotellet Aux Deux Roses och krogen med samma namn är måhända inget märkvärdigt men helt okej och personalen är synnerligen tillmötesgående och trevlig, även om man anländer vid fel tidpunkt, och deras Tarte flambée är mycket bra, särskilt om man inte är alltför glupskt lagd till sinnet och om man inte vräker i sig den under den dryga timme som föregår sänggåendet.

2 svar på ”Aux Deux Roses, Neuf Brisach

  1. Du är verkligen bisatsernas mästare! Man kan dock undra vad det var för papper som hotades av den bruna fläcken och vad den delen av berättelsen hade att göra med tarte flambée och annat alsace-gott…

    • Tack, bättre tio bisatser i en sats än en sats i en bisats, i övrigt: papperen utgjordes, såvitt jag kunde bedöma, i drömmen, av min, sannolikt värdelösa, biljett och kopplingen mellan detta och tarte flambee och annat Alsace-gott är den mardröm det sena, och överdrivna, mat- och dryckesintaget gav upphov till, sedan detta intagits väl sent på dygnet och nära inpå sänggåendet och efter en lång dags resa mot natt och Alsace.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *