Ulf, pristagarlistan och Vinakademien

Var i måndags på mitt första möte med Svenska Vinakademien i egenskap av ledamot. Har tidigare mött akademien i samband med att jag fick dess pris (1997) och ett mer informellt möte i somras. Bortsett från att det var kul att träffa övriga ledamöter och bland annat höra den oförliknelige Janos Solyom dra sina härliga historier, kändes det bra att få vara med och dela ut akademiens Stora pris till Ulf Sjödin.

Ulf sa i sitt tacktal att han var ytterst hedrad över priset inte minst med tanke på vilka som fått det tidigare. Tja, har man som första svensk blivit Master of Wine och det dessutom med toppbetyg är det väl snarare så att man höjer statusen på listan med pristagare – utan att nu på något vis förringa tidigare pristagare. Stort grattis Ulf!

http://www.vinakademien.com

4 svar på ”Ulf, pristagarlistan och Vinakademien

  1. Kan du inte återge några av Solyoms historier?
    Annars blir det lite av långnäsa åt oss som inte var med…

  2. Kan du inte återge några av Solyoms historier?
    Annars blir det lite av långnäsa åt oss som inte var med…

  3. Sålunda talade Solyom: När jag träffade Otto von Habsburg, i teorin den siste tronpretendenten i Wien, berättade jag att Österrike och Ungern skulle spela fotboll samma kväll, varpå Otto von Habsburg frågade ”Mot vem?”

  4. Sålunda talade Solyom: När jag träffade Otto von Habsburg, i teorin den siste tronpretendenten i Wien, berättade jag att Österrike och Ungern skulle spela fotboll samma kväll, varpå Otto von Habsburg frågade ”Mot vem?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *