Fri press vs Erdogansvenskarna

I det rådande samhällsklimatet där en lång rad regeringar och riksdagar undan för undan monterat ner inte bara det militära och civila försvaret i Sverige utan också det psykologiska och därmed den mentala medvetenheten – den aningslösa Transportstyrelsens IT-upphandling räcker som exempel – och där utländska intressen framförallt via sociala medier underblåser motsättningar och förstärker åsiktsyttringar och där flera inhemska aktörer gör sitt för att få det att storma och där bland många måltavlor ”journalisterna” och det fria ordet utsätts för angrepp, gäller det att komma ihåg några saker (utöver det faktum att pöbeln som ropar på inskränkningar i demokratin a la Turkiet – alltså bannlysning av utvalda media, förföljelse av oliktänkande och tillsättande av medlöpare och åsiktstrogna på viktiga poster till exempel inom polisväsendet – är en minoritet).

”Journalisterna” och ”medierna” är allt från DN och Samhällsnytt och Flamman via Amalia och Ekot och Dagen till Rapport och Etc och Veckans Affärer – för att nu inte nämna tillgången till utländska medier, böcker, bloggar och podar. Talet om en ”åsiktskorridor” med alla dessa hundratals, tusentals, informationskanaler kan bara handla om individen själv, som i så fall låter sig placeras i en åsiktskorridor genom att envist blunda för de många perspektiven som finns där för den som orkar ta till sig dem. Glöm inte heller att ett drev, låt vara rättfärdigt eller orättfärdigt, bara går så länge det får näring i form av fler läsare och kommentarer från den som vill kasta sten på den utsatte.

Musik!

2 svar på ”Fri press vs Erdogansvenskarna

    • Kanske varken det eller det andra, egentligen? Sam- eller misstycka, gilla eller ogilla går ju att göra i en kommentar. Å andra sidan underlättar symboliken för den som av något skäl inte tycker sig kunna eller ha tid att kommentera och då borde nog såväl en gilla- som en ogillaknapp finnas. Ja, så bör det förstås vara. Iallafall avseende andras bloggar.

      vinifierat var faktisk begåvad med en ogillaknapp i tidernas begynnelse men den föll bort i samband med någon omgörning/uppgradering i regi av WordPress. Inte på mitt uppdrag, men jag måste säga att det kännas ofantligt skönt att vara av med den av negativism fyllda knappen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *