Förbud & ny lag – nu!

Till och med de lömska utsläppsbedragarna på världens biltillverkare har haft vett att se till så deras motorer är inkörda innan de når konsumenten, som slipper, som förr, köra in motorn. Detta innebär att konsumenten redan på vägen hem från återförsäljaren kan ge järnet och dra iväg på högsta tänkbara varv. Av detta har skotillverkarna mycket att lära. De envisas nämligen med att sälja oinsprungna löparskor varpå oskyldiga och intet ont anandes konsumenter kan få sig den ena överraskningen värre än den andra då den i ett saligt lyckorus drar iväg i full fart över stock och sten med sina nyinköpta skor.

Ja, det har hänt igen. Er utsände i den i skogen intet ont anandes framrusande och nyskoddas skara har än en gång fått på sig sprillans nya pjuck, dragit iväg i full fart och fått upp en sådan hög fart att de oerfarna skorna inte kunde hålla honom kvar i balans. Nu återstår inget annat än att kräva förbud mot försäljning av oinsprungna löparskor! Dessutom bör snarast en paragraf läggas till i köpelagen, där det tydligt framgår att ett företag som säljer skor som får löparen på fall ska kunna ådömas att till dikesköraren utbetala ett skadestånd på högst 1000 och minst 100 basbelopp.

Vad gäller straffet för den som återförsäljer oinsprungna skor ska expediten som sålt skon dömas till tio minuter i en för ändamålet uppfunnen skadegörarmaskin, där bedragaren ska få sina handflator skrapade mot ett underlag av smågrus samtidigt som dens ena armbåge gnids mot en plastmatta med utmärkt friktion. Skulle expediten, eller reklam från skotillverkaren, ha påstått saker i stil med ”det här är rätt sko för dig” och ”ja men då ska du ha en sådan här sko” ska tidsrymden i skadegörarmaskinen kunna utökas till det dubbla.

Musik!

8 svar på ”Förbud & ny lag – nu!

 1. Ifrågasätter inte förbudet och strafföreläggandet verkar fullt rimligt.

  Ifrågasätter ditt omdöme: Köpte du skon på bilden? Hur gick du på den lätte? Namnet borde fått dina varningsklockor att ringa på högsta volym. Cascadia! Kaskad!! Nu vart det väl inget vattenfall men fall blev det hur som. Och en kass-skada.

  Cascadian Noir
  https://www.youtube.com/watch?v=9nGpcOGWZDs

  • Du har rätt! Att jag lät mig luras, känner mig som ett fån… Expediten sa att jag skulle forsa fram genom skogen som ett vattenfall, men icke…

 2. Kanske menade expediten att du skulle likna en säl på torra land? Isf fick hon ju rätt.

  • Hörnuhär, det här är inget man skämtar om och jag anar ett inslag av ett försök till att försöka vara rolig i den där ogenomtänkta kommentaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *