På krogen

”Så! Då har vi en läckert myntabräserad pumpasoppa på ekologiska pumpor från bonden Evert och mynta från den sydvända sluttningen i Signe Janssons orörda trädgård och till det har vi lite härlig sisu från vår finska kock Juha och en smaskig liten jungfruröra på biodynamisk grönkål från Buster Nilsson som fått dra i en ofiltrerad marinad två dygn, ja grönkålen, inte Buster Nilsson, hehe, fridfullt infångad vaktel från det lokala jaktlaget och lite härlig… förlåt? Hallå? Hm, chefen! Hallå, chefen!!”

”Ja? Vad händer?”

”Den här gästen bara somnade mitt i min beskrivning av maten!”

”Märkligt! Vad sa du då?”

”Så! Då har vi en läckert myntabräserad pumpasoppa på ekologiska pumpor från bonden Evert och mynta från den sydvända sluttningen i Signe Janssons orörda trädgård och till det har vi lite härlig sisu från vår finska kock Juha och en smaskig liten jungfruröra på biodynamisk grönkål från Buster Nilsson som fått dra i en ofiltrerad marinad två dygn, ja grönkålen, inte Buster Nilsson, hehe, fridfullt infångad vaktel från det lokala jaktlaget och lite härlig… hm, chefen? Chefen?!”

Musik. Mer musik. Och mer musik.

Förbud mot chokladöverdragen ananassplit

Den en gång i tiden så stolta och med just tiden småningom legendariska ananasspliten har fått en revival och i motsats till vad en i förstone kan få för sig är det inget kärt återseende ity den lömske glassfabrikanten som tagit sig för att lyfta fram ananasspliten från dess undanträngda hörn i de legendariska och sorgligt avsomnade och djupt saknade glasspinnarnas hall of fame har fått för sig att hen har rätt, att hen kan är en annan sak men att tro sig ha rätt, att doppa ananasspliten i choklad vilket lett till att ananasspliten i sin återuppståndna 2.0-version har en skammens chokladdopp över 25 procent av sin yta och som om inte det var nog har den lömske glassfabrikanten även tagit sig för att minska mängden färgämne i ananashöljet varför det nyss nämnda skimrar som en blekgul och dassig dager istället för att explodera i en knallgul fägring så stark att den kan få karnevalståget i Rio att för en stund stanna upp och flämtande hämta andan innan det åter sätter sig i böljande procession och det måste vän av ordning sätta p för! Här tarvas inget annat än ett omedelbart förbud mot chokladöverdragen ananasplit samt ett förbud mot blekfisiga ananashöljen på glass i allmänhet och ananassplit i synnerhet! Stopp min kropp, säger ananasspliten och vi med den!

Musik!

Mer fransk poesi!

Jamen, det verkar som att den franska poesin går hem så vi kör en dikt till från projektet ”Kon(s)text”:

La sonnerie de minuit

 

Dans la forêt sombre,

une chouette hululait,

alors qu’un renard,

à la robe marron,

donna un coup souple,

et inattendu, à la

sonnerie de minuit

 

Et, derrière les montagnes,

au fond de la vallée, Eos se

réveille… heureuse,

remplie de perspicacité,

pleinement consciente

de ses devoirs et…

du monde lui-même

(Från Annette Landins och mitt projekt ”Kon(s)text”)

 

Les chauves-souris

 

Les chauves-souris

Surveilliées par une pleine lune

Les chauves-souris Parfois

Font peur Quand elles explorent

La nuit Sombre et silencieuse

 

Mais il n’y a rien à craindre

Les chauves-souris Comme d’ailleurs

La nuit Sombre et silencieuse

Sont de belles bêtes, jolie et douces

 

Från boken och utställningen ”Kon(s)text”. Bild: Annette Landin. Text: Lars Torstenson.