Importören av prinskorvsvinskungen Pérez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon funderade på om det inte skulle gå att lyfta vinet ett litet snäpp allteftersom nyodlade vingårdar kunde tas i bruk, där på Andernas sluttningar. Först fick han k-a-l-l-a handen, men efter visst tjatande bjöd Viña Pérez Cruz in importörens tjatgubbe och er utsände på Andernas hala sluttningar. Väl där fick den sistnämnde uppdraget att tillsammans med den lika innovativa som trevliga och skickliga vinmakaren German Lyon försöka göra om blenden på den nya årgången av Pérez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon. Vinet fick inte avvika från sin grundläggande stil, men skulle ändå bli kvalitativt bättre och ett snäpp elegantare och stramsnyggare. Sagt och gjort. German och er man i de chilenska vinkällarnas dunkla valv skred till verket och några timmar senare kunde de stolt presentera två nya blend. En avsedd att göra susen, en för att visa att det går att göra så här också. De här två blenden blandades med en större mängd andra viner i en blindprovning som snart begicks av en icke oansenlig mängd förståsigpåare och se! blenden avsedd att göra susen kom ut som solklar etta. Detta gjorde den adminstrativa och mer säljinriktade delen av Viña Pérez så tillfreds att den snart bestämde sig för att ändra på blenden world wide. Således, ni som redan dricker det här vinet, och ni som snart kommer göra det: håll ögonen öppna efter årgången 2012 av Pérez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon – i en systembolagshylla nära dig någon gång, gissningsvis, i mars. Kjarkas.
Dela “Upphottad Pérez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon & Kjarkas” på Twitter