Gaillac

Just hemkommer från en utflykt till Gaillac, där jag sedan några år är rådgivare till Domaine de Canto Perlic. Gården ägs sedan tio år av det svenska paret Ursula och Sune Sloge från Uppsala, eller numer rättare sagt från Gaillac. De har lagt ner mycket möda på sin gård och sitt vin, som blir allt bättre.

För min del är det kul att vara en om än liten så i alla fall del i projektet. Flera av druvorna i Gaillac var nya bekantskaper för mig som vinmakare när vi började samarbeta för några år sedan. Mest spännande är den svårtyglade Braucol (eller Fer) och den fortfarande för mig lite mystiska Mauzac. Årgången 2008 i Gaillac var inte den lättaste, men rödvinerna från Canto Perlic känns ändå som de bästa som någonsin gjorts på gården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *