Mazuelo 2009, 2008 och 2007

Efter diverse irrfärder i Spanien ankom jag igår Rioja och kunde tillsammans med Migeul Hijo och Santiago Perez spana in vingården Quinta Cruz och konstatera att det var dags att skörda Mazuelo. Idag plockade vi in druvorna och det ser riktigt bra ut.

Provade idag också Mazuelo de la Quinta Cruz från 2007 och 2008. Den sistnämnda är utan tvekan den bästa vi gjort (buteljerades i somras), men den behöver åtminstone ett år till i buteljen för att komma till sin rätt och helst ska man spara den flera år. 2007 var ett ganska ”smalt” år och vår Mazuelo har på sitt druvtypiska vis dragit iväg åt en mer ”röd” frukt det året. Det gör den inte mindre god, men mer svårtillgänglig och snipig i unga år. Jag tycker för all del att den som gillade 2006 även ska ta sig an det här vinet, men först om ett år (m a o inte före hösten 2010).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *