Äta och bo i Rioja

La Vistillas (http://www.lavistillas.net)ligger mitt i den smet som alltmer utgör centrum i det moderna Rioja. Någon mil från Haro och med utsikt över floden Ebro, byn Briones och det milsvida, kuperade landskapet som Rioja är när det visar sig från sin bästa sida. Vrider man på huvudet (nåja…) kan man ovanför sig, ändå högre upp på kullen, se byn San Vincente, där invånare och tillresta till påsk roar sig med att iförda masker gå runt och piska sig själva.

Längs Ebro löper en labyrint av små vägar och stigar som man lätt går vilse på, vilket inte gör något om man har tid på sig och dagsljuset dröjer sig kvar. För det mesta hamnar man i en vingård eller floden Ebro eller upptäcker kyrktornet i Briones på fel ställe i horisonten eller… nåja, har man tid på sig är det hursomhelst så vackert att det blott är ett nöje att vara lost i Rioja.

Mycket trevlig personal, mysiga rum, fantastisk utsikt och en trevlig trädgård som snarare för tankarna till Thailand. La Vistillas slår det mesta i trakten.

Ska man nödvändigtvis äta, och det tycker jag att man ska, när man är i faggorna föreslår jag Asador La Aguileta i närliggande byn Labastida, som bara den är värd ett besök. Mycket bra mat – krogen är vida berömd för sitt kött – och en okej vinlista. Inte särskilt dyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *