Q-rious VMC & TGV

Fick igår det trevliga beskedet att Systembolaget köpt in ännu ett Q-riousvin (läs t ex ”Oktobersläppet 2009” nedan så fattar ni hur insyltad jag är i det vinet). Den här gången handlar det om ett vin som ska heta Q-rious VMC och där VMC står för Viura, Moskatell och Chardonnay. Vinet kommer från Navarra i norra Spanien.

Den första februari 2010 landar vinet in i samtliga Systembolag i Sverige och priset blir 59 kronor. Dessvärre är det fråga om en så kallad tillfällig listning så efter bara ett par månader upphör försäljningen, men vi hoppas förstås sälja pinsamt mycket flaskor under den tid som denna dagslända kommer att få på sig.

Vad gäller Q-rious Semillon, som lanserade första oktober så påstår mina kontakter i Sverige att mottagandet varit oerhört positivt och att försäljningen går som tåget. Det låter bra, men på tal om tåg så har jag ägnat större delen av dagen åt att åka TGV – alltså franskt snabbtåg, Train à Grande Vitesse, som i timtal harvar fram i den franska naturen i farter mellan 250 och 350 km/h – och det är onekligen så att sådant straffar sig om man vill ha fast mark under fötterna. Shit vad det gungar.

Se även http://www.qrious.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *