Fasoli Gino

Fasoli Gino var en av de första producenterna i Italien som ställde om till ekologiskt vinbruk. Det har snart gått en generation sedan bröderna Fasoli tog det då mycket stora steget. Idag är det mer än en italiensk odlare som förhört sig med bröderna innan den vågat ta steget över till den ekologiska sidan. Föregångare, absolut, och värda både respekt och uppmärksamhet.

I Sverige representeras Fasoli Gino av vinet Borgoletto – en Soave i den eleganta, rena och fräscha skolan, och ett stycke italiensk vinhistoria. Kan helt enkelt inte låta bli att göra reklam för det här vinet, som finns både på hel- och halvflaska (och i Systembolagets ”T2-sortiment”, d v s ungefär varannan butik har det i lager, i övriga butiker måste det beställas). Det är så elegant och smäckert att det lätt kommer bort i både provningar och mediebevakning. Pinsamt billigt för övrigt.
Borgolettofakta
Utländskt skryt
Mer utländskt
www.fasoligino.com
Recept

4 svar på ”Fasoli Gino

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *