Suze 120 år

Den klassiska aperitifen Suze firar 120-årsjubileum i år. Fördrinkar av den här typen – bittersöt och med inslag av gentianarot – är tydligen ingenting för oss, eller snarare er, svenskar (jag avviker från mängden; jag dricker mer än gärna Suze). Många har försökt slå ett slag för Suze, Lillet och andra liknande drycker i Sverige, men det är stört omöjligt att få någon fart på affärerna.

Kan det vara så enkelt att ingen tycker om dem eller kanske vet man inte riktigt när man ska dricka den här typen av vätskor? En Suze är en bra aperitif när man egentligen inte ska dricka en aperitif (läs champagne), alltså när man bara ska ha en liten matlagningsdrink. För att nu inte tala om hur bra det smakar en sommareftermiddag när de andra dricker ytterligare en kaffe eller en taskig öl typ Heiniken.

Suze

10 svar på ”Suze 120 år

  1. Lillet! Har förgäves sökt drycken sen jag såg den serveras som apéritif i slutet av Thomas Harris Hannibal:
    ”Two drinks waited before the fire. He occupied himself with them. Lillet with a slice of orange. Dr. Lecter handed one two Clarice Starling.”

  2. Lillet! Har förgäves sökt drycken sen jag såg den serveras som apéritif i slutet av Thomas Harris Hannibal:
    ”Two drinks waited before the fire. He occupied himself with them. Lillet with a slice of orange. Dr. Lecter handed one two Clarice Starling.”

  3. Varken Lillet eller Suze verkar ha funnits på SB sedan http://vininfo.org/ kom igång iallafall. Jag får försöka komma ihåg att köpa Lillet nästa gång jag åker till Frankrike. Jag ska se om jag inte kan hitta den i Spanien om några veckor också.

  4. Varken Lillet eller Suze verkar ha funnits på SB sedan http://vininfo.org/ kom igång iallafall. Jag får försöka komma ihåg att köpa Lillet nästa gång jag åker till Frankrike. Jag ska se om jag inte kan hitta den i Spanien om några veckor också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *