Sardiner & Grenache

För många herrans år sedan deltog jag i en övning där mat och drycker en masse stod till förfogande för oss nördar, som på fullt allvar trodde att vi skulle kunna skapa en ny, fantastisk kombo typ ost-sill-snaps-öl-gräslök-gräddfil-osv. När ingen umamirapande person står och talar om vad som inte går för sig, kan man under sådana här oordnande former hitta fram till de mest häpnadsväckande upplevelser. För min del mynnade övningen ut i en övertygelse om att jag älskar mycket ung, röd Hermitage (helst Chave) och inte för salta kräftstjärtar.

Häromdagen öppnade jag en burk sardiner, inlagda i olivolja och basilika och med en liten touch av… citron, och fick för mig att det skulle vara gott med lite rött till detta. På bänken i köket stod sedan gårdagen en flaska Domaine de Brescou Grenache 2007. Det fick duga och, wow, det var riktigt gott. Ska nu ut på lite jobb och resande (bl a just till Brescou) men gästerna som är inplanerade till nästa vecka ska få sardiner och grenache till förrätt. (Domaine de Brescou Grenache finns f n inte i Sverige, men är ni på plats i Pezenas ska ni passa på att köpa med er några flaskor hem, se även tidgare text om Brescou.)

4 svar på ”Sardiner & Grenache

 1. Har en Brescou Cabernet Sauvignon non filtre 2005 hemma. När är den som bäst? tänkte det var kul att höra vad du som medskyldig till vinet tycker.

  Tack för en kul blogg!

 2. Har en Brescou Cabernet Sauvignon non filtre 2005 hemma. När är den som bäst? tänkte det var kul att höra vad du som medskyldig till vinet tycker.

  Tack för en kul blogg!

 3. Jag är bara halvskyldig till 05:an. Började arbeta med Brescou i januari 06 så vinet var redan gjort s a s, däremot avslutade jag ekhanteringen och gjorde slutputsen på det. Vinerna var lite ”rustikare” då än nu och behöver därför lite mer tid för att ”runda till sig”. Har inte provat det här vinet på ett tag, men gissar från minnesbilderna att det ska drickas perioden 2012 – 2015.
  Provade om sardiner (nu bara med olivolja) och Grenache på Brescou igår – jo, det fungerade en gång till!

 4. Jag är bara halvskyldig till 05:an. Började arbeta med Brescou i januari 06 så vinet var redan gjort s a s, däremot avslutade jag ekhanteringen och gjorde slutputsen på det. Vinerna var lite ”rustikare” då än nu och behöver därför lite mer tid för att ”runda till sig”. Har inte provat det här vinet på ett tag, men gissar från minnesbilderna att det ska drickas perioden 2012 – 2015.
  Provade om sardiner (nu bara med olivolja) och Grenache på Brescou igår – jo, det fungerade en gång till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *