Serge Gainsburg & John Lennon

John Lennon sa någon gång ungefär att ”fransk pop är lika fånig som det engelska köket är fantasilöst” (rätta mig gärna någon som vet exakt hur han uttryckte sig, för det var mer slagkraftigt än min version, vill jag minnas). Förvisso har det franska musikutbudet förbättrats en gnutta sedan Lennons tid, men något ligger det fortsatt i detta. Dock finns det genom historien ett par lysande undantag och ett av dem är Serge Gainsburg.

Bäst är att skaffa sig samlingsalbumet Anthologie för den gode Serge har ändrat stil så många gånger att man aldrig vet var man har honom. Poet, provokatör, regissör, musiker, skådespelare och en tillgång för vilket samhälle som helst. Att han numer är helgonförklarad och nationalklenod i Frankrike är inget att förundras över. Här kommer ett mycket litet urval för den som vill stifta närmare bekantskap med Serge Gainsburg.

Serge och B.B
Serge i Uruguay
Filmmusik
Bunkermusik
Jazz
Requiem

2 svar på ”Serge Gainsburg & John Lennon

  1. Tilläggas kan att Srege är en bra musik till schackspel, inspirationen och smarta drag flödar- min motspelare såg sin dam gå förlorad till en av mina bönder. Nybörjartur?

  2. Tilläggas kan att Srege är en bra musik till schackspel, inspirationen och smarta drag flödar- min motspelare såg sin dam gå förlorad till en av mina bönder. Nybörjartur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *