Blanc et Bleu – c´est possible!

Enligt franska Le Foot är coachen i Bordeaux, Laurent Blanc, huvudspåret när Franska fotbollsförbundet (FFF) ska utse en efterträdare till franska landslagets (”Les Bleus”) Kalle Anka – coach Raymond Domenech, som lämnar sin post efter VM i år. Vid sidan om Blanc nämns ytterligare två ”hjältar” från 1998, Didier Deschamps och Alain Boghossian, samt Arsenals tränare Arsène Wenger och de båda ”pensionärerna” Jean Tigana och Guy Roux. Vid sidan om dessa har Luis Fernandez, som var mer framgångsrik som spelare än han varit som tränare, anmält att han mer än gärna vill ta över.

Visst vore det kul att se legenden Guy Roux ta sig an landslaget, men som jag ser det, som den soffliggande hemmaexpert jag är, så är Laurent Blanc den klart bäste kandidaten. Kort sagt: lycklig är den klubb eller det landslag som får ha en sådan coach. Och det är ingen tillfällighet att han vann ligan med Bordeaux ifjol och att han gör det i år igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *