Frankfurt am Nacht

Säkerligen är Frankfurt am Main en både mysig och trevlig stad, omgiven av läckert pastorala landskap späckade av coola kullar och besöksvärda Bad undangömda långt inne bland lövträd och vattendrag och där små och stora hjortar ystert skuttar kring bland muntert färglagda och glatt kvittrande småfåglar som om varje dag var värd sin egen grönbetesdans och så snart våren på allvar är här fylls detta landskap av tusen och en blomma och dofter som hör våren till och från himlen ser de amerikanska, ryska, kinesiska och inhyrda rymdfararna hur det liksom lyser från den punkt på Jorden där Frankfurt am Main håller till, men allt det där är svårt att förstå när Frankfurt av någon outgrundlig anledning blivit stället där jag tillbringar ofrivilliga nätter.

Minst ett par gånger per år lyckas Lufthansa bomma Frankfurt-anslutningen med mig i vilket innebär att jag får gå och ställa mig i en kö och v-ä-n-t-a till dess en varannan gång trevlig varannan gång otrevlig person ger mig eller inte ger mig ett så kallat Nacht kit, en taxivoucher samt en hotellnatt någonstans i närheten. På hotellet får jag sedan ställa mig i en ny kö och när jag någon gång vid ettiden på natten är inskriven får jag gå och lägga mig bara för att gå upp fyra timmar senare för att hasta till den idiottidiga flight jag nu är inbokad på istället för min välplanerade kvällsflight.

Med tanke på att jag just kommit hem efter en ofrivillig natt i Frankfurt ser jag inte fram emot morgondagens flight som går via… Frankfurt.

Amon Düül II
Vaggvisa

6 svar på ”Frankfurt am Nacht

  1. En idè, prova morgonflyg varje gång, så slipper du i vart fall köandet.
    Visst är/var Amon Duul bra, åtminstonde då och då.

  2. En idè, prova morgonflyg varje gång, så slipper du i vart fall köandet.
    Visst är/var Amon Duul bra, åtminstonde då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *