Hans Artberg & Karl Popper

Den förträfflige Hans Artberg är inte bara mannen bakom artbergomvin, han kan sin Popper också och så här kommenterade han inlägget ”Terroir och Karl Popper” i ett mail till mig:

”Om din popperhypotes är sann ”tills motsatsen bevisats” är det SANT att våra liv helt styrs av en gulprickig trebent pekinges i omlopp kring Proxima Centauri. Försök bevisa motsatsen! (För att en poppersk hypotes ska vara ”sann” – eg överlevande – måste den kompletteras med en fungerande Testimplikation som – vid icke T – kan falsifiera hypotesen. Utan den är hypotesen varken sann eller falsk utan rent tyckande. OK, det här vet du säkert – men det framgick inte av ditt blogginlägg…)”

Det tycker jag är så sant som det är sagt.

Popperpop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *