Ostron & glass i Nice

I förra veckan kom några huliganvågor och raserade merparten av strandrestaurangerna och betalplagerna i Nice. Det händer lite då och då. För 20 år sedan tog sig en jättevåg upp på Promenade des Anglais och gav sig inte förrän den fick med sig en bil inklusive chaufför ut i havets djup. Hursomhelst bestämde jag mig igår för att trotsa hotande oväder och åka till Nice för att äta en bra glass – även om det regnar och är svinkallt även i södra Frankrike denna ”vår” är det hög tid att bada i havet och äta glass, eller i alla fall det sistnämnda (ett antal badare skymtades dock bland vågorna, enligt vad Nice-borna sa mig ”de vanliga skandinaverna och lite ryssar”). Och glass i Nice det är det samma som Fennochio. Återfinns på två ställen i Vieux Nice, Gamla stan alltså, i vars närhet man för övrigt också äter de bästa ostronen och andra läckra havsföreteelser på Café Turin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *