Rosé som den svenska sommarnattens leende

Samtidigt som det är kul att Moder Svea hängt på den internationella rosétrenden är det lite trist att rosévinet i Sverige fortfarande är en ersättare för rödvinet – för att nu tala lite Guillou. Ett snudd på extremt exempel på ljust rosévin är Château L´Arnaude Cuvée Therese 2009 (som jag förstås haft mina fingrar i). Nästan vitt i färgen har det en tämligen kraftfull karaktär, som minner om ljusa, svenska sommarnätter fyllda av väldoft, ungdomsförälskelsers skira romanser och de dova vågrörelserna från den ensamme nattbadarens lugna simtag på den månbelysta fjärden. Spetsat med lite bitterljuv beska i eftersmaken.

2 svar på ”Rosé som den svenska sommarnattens leende

  1. En fantastisk beskrivning av ett vin. Skulle gärna stjäla den, men riskerar ju förståss att någomn i sällskapet man befinner sig i redan har läst denna blogg. Eller har du redan stulit formuleringen från annanstans. Göran J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *