Floods in Eastern Washington

Fick för någon minut sedan mail från Tom Hedges. Normalt är klimatet minst sagt kontinentalt i ”Eastern Washington” där Hedges Family Estate ligger. Det innebär långa, varma och mycket torra somrar. Faktum är att det brukar gå flera månader utan en vattendroppe och det är inte för inte som området betraktas som öken. Så inte i år. För att jag skulle tro på Tom skickade han med bilder, som visar rena rama översvämningen i vingården på Red Mountain. Ingen kan minnas att detta hänt tidigare (å andra sidan har det inte funnits vingårdar på Red Mountain i mer än drygt tjugo år). Hursomhelst blir det spännande att se vad all denna nederbörd kommer att få för inverkan på årets (och nästa års) skörd. En första vink om det får jag när jag om en knapp månad åker till Washington för att slutblenda 2009 års ”Limiteds” hos Hedges. Återkommer med mer information då. Nu måste jag ta in hundarna som enligt ljuden utifrån gör sig redo att jaga vildsvin (förrförra veckan höll hovawarten på att bli dödad: han drog efter en kulting och sprang ihop med hela familjen… dock överlevde han (efter en dyrbar veterinärinsats) och uppenbarligen är han lika korkad som förut).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *