Skörden i Provence 2010

Efter de häftiga översvämningarna kom hagel och det står idag klart att skörden i Provence, särskilt i departementet Var kommer att bli mindre än normalt. Ofta innebär lägre kvantitet högre kvalitet. Så icke i det här fallet ety det handlar om stockar som slagits ut, inte enstaka klasar som rensats bort. På Château L´Arnaude har vi ett Carignan – fält som delvis förstörts av regnet och ett bland – fält där grenarna knäckts av det häftiga hagelovädret häromveckan. Trots detta har vi haft tur: hos grannarna är stockar borta eller döda, hos andra ligger husrester, sängmadrasser, bildelar och annat som flodvågen lämnade i vingårdarna. Förra veckan var vi många som delade på en helikopter för att alls kunna spruta mot de sjukdomsangrepp som nu står på kö för att ta sig an de illa utsatta stockarna. För Château L´Arnaudes del är allt, trots allt, under kontroll.

Klassisk regnsång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *