Jetlagsglåmigt grå skepnad firade nationaldag

Där stod jag, en jetlagsglåmigt grå skepnad, i något som närmast kan liknas vid ett typiskt svenskt midsommaraftonsväder och huttrade i stinkande och opassande kläder – bagaget borttappat på Heathrow – och väntade på att 4th of July – fyrverkeriet skulle braka loss där nedanför oss lyckligast lottade som hamnat på en balkong på ett av finhusen uppe på gräddhyllan med utsikt över Seattle med omgivningar. Då satte någon på radion, sådär som vi sätter på ”Tolvslaget” på Nyår, för via radion kunde man lyssna till musik synkroniserad med det gigantiska, magnifika och evighetslånga fyrverkeriet. För att understryka att detta var USA fick jag snart en grillad marshmallow i handen och radion inte bara spelade synkroniserad musik, den bjöd också på kommentarer; som vore det VM i konståkning återgav en reporter vad som hände där på himlen framför oss (”… and, wow!, this is new!, that is a… Smiley!”) och en expertkommentator berättade lite mer (”Yes, this is quite new, yet another invention from China…”, “But have we seen it here in the US before?”, “Not that I know of, but…” “And, wow!, look at thaaat…”).

4 svar på ”Jetlagsglåmigt grå skepnad firade nationaldag

  1. Men, käket i Seattle då? Hur är det? Har förstått att maten är av svår världsklass i staden? Hittat någon fin köttbit?

  2. Kan bara hålla med om att käket är riktigt bra i Seattle. Sedan jag började åka dit för snart 15 år sedan har staden gått från att vara lite så där lagom avsides i fråga om det mesta (utom musik då, med Fender, Hendrix, grunge och mycket annat)till att bli ett mecka för mat- och vinintresserade. Har i tidigare inlägg puffat för bl a Barolo och Mistral (slå på ”mat”) och ska alldeles strax skriva ett inlägg och puffa lite för Wild Ginger. Kan dock inte säga att jag stött på en sådan där köttbitarnas köttbit i Seattle, även om det även finns massvis av bra kött i staden (om du någon gång av någon anledning skulle hamna i trakterna av A.V.A. Red Mountain och ”Tricities” på gränsen till Oregon, ca tre timmar öster om Seattle, kan jag tipsa om the rib eye på fisk- och skaldjursrestaurangen (!) Anthony´s i Richland. Inte en av de bästa världen skådat, men riktigt, riktigt bra. En sak till bör nämnas: det finns otroligt många både intresserade och kunniga Seattle-bor när det kommer till mat och vin. Man kan med visst fog påstå att staden idag genomsyras av ett gastronomiskt intresse av bästa märke.

  3. PS Upptäckte just att det inte finns någon kategori som heter ”mat”, korrekt är att du ska leta på kategorin ”kost”, sorry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *