Led Zeppelin, Cream, Corinne Bailey Rae & Them Crooked Vultures

Man kunde tro att så kallade supergrupper var ett sextiotals- och kanske också sjutiotalsfenomen, men vad annat än supergrupp kan man kalla Them Crooked Vultures? Dave Grohl är förmodligen den bästa rocktrummisen sedan John Bonham och när han bokstavligen slår sig ihop med Bonhamns gamla parhäst John Paul Jones och Josh Homme så blir det tungt gung. Jag tycker de på mer än ett sätt påminner om Cream.

På tal om John Paul Jones så blev jag smått förtretad när jag upptäckte att annars så utomordentliga Corinne Bailey Rae gjort en cover på superblusen Since I´ve been loving you, men efter att ha lyssnat på hennes version ger jag mig och lyfter på hatten, det är klart det är så här en cover på Since I´ve been loving you ska göras. Här är ytterligare en låt med Corinne för er som inte har rätt koll på henne ännu – noterbart är att allt hon gör är lika bra och hennes, tror jag nysläppta, The Sea är både bra i bakgrunden när middagen avnjutes och i hörlurarna när musiken tar all uppmärksamhet.

Och så Led Zep:s Since I´ve been loving you.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *