Paul Bocuse & Château L´Arnaude

Som vinproducent är det är aldrig fel att bli favoriserad av en välrenommerad restaurangkedja. Detta har nu hänt Château L´Arnaude, vars viner inte bara varit ”Séléction ’Printemps’ du Sommelier” på Paul Bocuses brasserier under våren utan nu också blir ”Le Coup du Coeur”. Hittills har kedjan mest köpt rosévinet ”Arnaude Rosé Cuvée Nuits Blanche”, ett vin som inte finns i Sverige, men från och med nästa år köper de även Château L´Arnaude Rosé Cuvée Therese, som finns i Sverige, samt diverse rött och vitt (Arnaude Blanc, Château L´Arnaude Rouge bl a). Kul för Château L´Arnaude! (som, vill jag hemsk gärna påpeka i det här sammanhanget, är min kund sedan 2006)

6 svar på ”Paul Bocuse & Château L´Arnaude

 1. Oh La La! Man ber att få gratulera! ”Le Coup du Coeur” låter som ”om hjärtat själv får välja”. Detta betyder nog att jag själv måste gradera upp mitt vinförråd från Q-riösa buteljer till Arnaude! Man vill ju gärna hänga med… 😀

 2. Kul!
  Provade för övrigt det första Twosonvinet – värstingchablisen Les Clos från Clotilde Davenne – häromdan och föll pladask. Igen. Även Stefan Olmås ojade sig högljutt i positiva ordalag.
  Kan du inte starta en Twosonvinjett på bloggen så att vi medlemmar kan hålla oss uppdaterade med vad som är på gång.

 3. Twosonvinjett är en bra idé och kanske kan det bli en sådan i form av en länk till Twoson-sajten, som är på väg upp (info om detta till medlemmarna när tiden är inne).Vad Twoson Les Clos Clotilde Davenne beträffar så, ja, satan vad bra den är! Kul att du bjöd Olmås på den.

 4. Thomas, du ska absolut inte sluta konsumera Q-rious p g a vad Paul Bocuse hittar på, samtidigt ska du absolut uppgradera vinförrådet p g a vad Paul Bocuse hittat på och om du gör det rekommenderar jag dig att börja med att prova 2007 Château L´Arnaude Rouge (BS varunr 75300, 130 sek) (såg att det står att det är årg 2006 på Systembolaget, men det bör vara 2007 som säljs, mig veterligt är 06 slut sedan länge), detta är gårdens ”mellanvin” och gjort i en klassisk stil med väl integrerad ek och en mix på Cab-Syrah -Grenache (klassisk Provence-blend), 07 är lite hög i alkoholen därför att året gav mycket socker och det ville vi inte ändra på (du lär förhoppningsvis ändå finna alkoholen väl integrerad i helheten och inte störande), bra ”steak-frites-vin”. Lillasyskonet Arnaude Rouge är helt OK, men självklart något mindre seriöst och fullvuxet, toppvinerna ”Wallin” drar iväg åt Nya världen med sin mer packade och uttalade frukt, får du för dig att prova dessa skulle jag vilja rekommendera dig två: Wallin Shiraz och Wallin Syrah från samma årgång. Detta är vin gjort på samma lilla fält, men på två olika sätt (hör av dig om du behöver mer info om detta). Kul provning. I höst släpps (i alla fall i Frankrike) det egentliga toppvinet som bara heter ”Wallin”(alltså inte t ex Wallin Syrah) och som är en blend på Syrah och Cab.

 5. Aha! Det DÄR verkar helkul! Syrah och shiraz. Jag vågar väl gissa att shirazen är gjord på New World-manér? Och syrah´n på sydfranskt? Det där skulle jag gilla att prova. Tyvärr är jag inte direkt någon supersmakare så en av de trix jag gärna roar mig med är att ställa två eller flera vin mot varandra för att liksom banka in i huvet vari skillnaderna består. Som tidigare sagt är jag definitivt en rödvinsman och vill helst ha koll på ALLT rödvin i Helaste Varrlden. Typ. Vitt vin dricker jag egentligen bara som Biskop Brask.
  Till helgen har jag en flaska Tommasi Le Prunée, merlot från Veneto. Jag har fått för mig att nordostitalienarna gör merlot på sin egen kaluv. Den kanske får sällskap av grillad kalvlever. Den som lever får se…

 6. Ditt antagande om Shiraz – Syrah är korrekt. Skulle du vilja göra provningen män mer pedagogisk försöker du även komma över ”Wallin Cabernet sauvignon” och ”Wallin Carignan” från samma år som de båda Syrah-vinerna och som kronan på verket blendvinet ”Wallin” (Syrah – Cab). Kul och lärorikt (kanske lite dyrt, men det löser du genom att låta andra köpa in sig på provningen för hutlösa pengar).Alla vinerna finns inte i Sverige idag, vad jag vet, men de kommer nog att importeras förr eller senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *