Senaste nytt från Chile

Efter många om och men tycks de chilenska producenterna kunna enas om att skörden 2010 på grund av jordbävningen tidigare i år blivit cirka 15 procent mindre än normalt och förväntat. Årets vinter, som infann sig nästan utan att det hann vara höst först och som vägrar släppa sitt grepp om landet, har varit osedvanligt kall och lång, menar både gemene man och vinproducenterna. Hur pass osedvanligt kall och lång den varit får statistik så småningom utvisa. I Maipo har den nya distriktsindelningen blivit fördröjt och vi får fortsatt vänta på besked om när vi får ett Maipo Andes, ett Maipo Intercordilleras och ett Maipo Costa eller vad de tre nya delarna kan komma att få heta när sista ordet är sagt. Alla är övertygade om att besked kommer inom ett par månader.

Chilenskt vintips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *