Hashim, vinfusk & snålheten bedrar visheten

Enligt WOW fax news har en Andrew Hashim blivit dömd för att ha sålt Sultanastinna Chardonnayiner. Tydligen ska väldigt många vara mycket upprörda över detta tilltag. Personligen tror jag att upprördheten, åtminstone i branschen, till stor del är ett spel för galleriet och vad själva domen anbelangar var man i Australien tvungen att förr eller senare döma någon för ofoget att trycka in billiga druvor i en dyrare etikett (jämför produktions- och försäljningssiffrorna för t ex Chardonnay de senaste 20 åren…). För tro inte att det här var första eller sista gången någon la en karaktärslös druva i ett ”Chardonnayvin” och med hjälp av jäststam och ekstavar gjorde en bra affär – och gav konsumenten ett ”prisvärt” vardagsvin. Tro förresten inte heller att det här skulle vara ett unikt problem för Australien, även om man kanske just där är särskilt glad i att spä ut med Sultana. Faktum kvarstår: vill man få ”the real thing” kostar det och den som köper, äter och dricker billigt får i sig en hel del skräp. Blir någon upprörd över detta bör personen ifråga per omgående sättas i Livets skola. Årskurs ett.

The real thing, men resten är 110 % Chardonnay också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *