Sannolik superskörd i Languedoc

Det ser inte bättre ut än att det blir ett exceptionellt bra år i Languedoc med omnejd i år. I alla fall inte om man ska döma av tongångarna hos stora kooperativet Val d´Orbieu (basen i Narbonne), som jag nyligen besökte, och från ”min egen” gård Domaine de Brescou (Pezenas), vilken jag precis kommit hem från. Började arbeta med Brescou 2006 och även om vi gjort framsteg varje år och även om södra Frankrike begåvats med flera bra årgångar 2006 – 2009 är 2010 enastående. Det mest fantastiska är att alla druvor verkar bli riktigt bra – något som är mycket ovanligt. Personligen är jag mest glad över Pinot noir – vinet som äntligen verkar vilja göra oss till viljes och bete sig så som vi vill att det ska bete sig. Kvar att plocka är Cabernet sauvignon och Carignan (tas in den här veckan och i början av nästa vecka) – en inspektion i vingården i dag gav vid handen att även dessa är exceptionellt bra i år. Att det skulle bli så här bra trodde vi inte i juni, då regnet vräkte ner och mjöldaggen for fram bland rankorna som den farsot den är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *