Vintips Julen 2010

Det gäller att vara ute i god tid om man inte vill vara hänvisad till vad som råkar finnas i hyllorna dagen man bestämmer sig för att äntligen göra sina inköp. Således följer här lite tips inför julhandeln. Friskt, disciplinerat och oekat vitvin att inmundiga själv och att ge bort (jaja, klart att alla ni som läser Vinifierat redan vet att det handlar om Clotildes Bourgogne Blanc, men kan man nog upprepa det tipset?). Vitvin i samma anda, lite dyrare, fortsatt bra för den egna hälsan och som gåva. Vitvin i samma anda, lite dyrare igen och nu så bra och dyrt att man ska dricka det själv (eventuellt kan man efter att ha tömt buteljen fylla den på nytt med ett av de billigare syskonen och sedan ge bort den). Snyggt rödvin med ett ben lätt i traditionen och det andra ganska mycket i Nuet, att dricka själv eller att ge bort. Rödvin med ena benet stadigt förankrat i traditionen och det andra lätt touchandes Nuet, att dricka själv eller att ge bort. Snygg storebror till det första rödvinet, nu så dyrt och bra att man ska dricka det själv. Portugisiskt alternativ till det sista rödvinet. Eller varför inte slå till med budgetupplagan av Argentinas dyraste vin Conjuro (Conjuro är tre till fyra gånger så dyrt som budgetupplagan Profundo)? Sist men inte minst ett rosévin till fisksoppan, om man nu äter en sådan på julen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *