Ready Cash!

Det här inlägget har ett enda syfte: att få TV4 eller någon av våra kvällstidningar att mot rejäl betalning ta in mig som krönikör. Ett bra skäl till att göra det är jag på PdA-dagen 2009 tippade Ready Cash som vinnare i PdA 2011. Det gjorde garanterat ingen annan svensk kommentator eller bloggare. I och med vinsten i söndags visade Ready Cash för övrigt att han håller Varenne-klass. Om jag förstått saken rätt hade han kunnat vinna PdA redan ifjor, men huvudägaren tillika dåvarande tränaren, Philippe Allaire, var osmart nog att 1 plocka bort alla fyra skorna 2 låta Jos Veerbeck köra 3 proppa hästen full med antiinflammatoriska medel (ni som läser den här bloggen blev varnade för att det nog skulle gå på tok för Ready Cash förra året). Möjligen vis av dessa misstag har AIlaire sedan dess lämnat sin ögonsten till kollegan Thierry Duvaldestin. I år gick hästen med bättre balans (”Star” (260 g) bak – jodå, sådant vet vi experter) och han kördes av Frankrikes förmodligen bäste kusk, Franck Nivard. För övrigt lär det vara så att när Ready Cash i senaste loppet före PdA gick bort sig, hade Duvaldestin valt att testa ”Flap” (120 g) och det räckte för att få hästen i gungning, vilket var synnerligen olämpligt då trav är en allvarlig sak och ingen plats för lek och gunghästar. TV4, AB, Expressen och ni andra, det är förvisso viktigt att höra av sig snabbt, men i slutändan blir det den som betalar bäst som får mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *