Tevemat, Mästerkocken, Helge Skoog & Påstortellini

För oss som gärna äter men är oroade av att tillreda mat är det synnerligen tröttsamt med alla dessa kockar och andra som fördystrar teverutorna vid de mest olämpliga tillfällen med sina grytor och förnumstigheter om än det ena och än det andra totalt ointressanta från matlagandets och hem- och konsumentkunskapens världar. I konsekvensens namn bör väl även bilbyggare, sportskotillverkare, pressmaskinsfabrikörer och andra också får sitta där i morgonteven och förevisa hur de bygger bilar, skor, pressar och annat, för det är helt säkert så att minst lika många är intresserade av bilar och skor som av mat och avseende pressarna ska man aldrig säga aldrig. Dock: tack vare Helge Skoog finns det ett fantastiskt bra matprogram: ”Halv åtta hos mig”. Detta är ett tilltalande och begripligt och endast ibland förnumstigt matprogram där det enda jag saknar är en sådan som jag, alltså en som kastar fisken för den inte har en aning om vad den ska göra med vattendjuret och som bränner köttet och som inte vet hur man gör en sås – annat än, möjligen, om den befinner sig i en påse och ska tillsättas 2 dl vatten och är självblandande – och som fylld av denna insikt om sina tillkortakommanden i köksregionen helt enkelt bjuder på påstortellini, möjligen med en skvätt grädde som ackompanjemang, och till dessert en pinnglass och som är nöjd med det – kort sagt en person som hellre är med i ”Bonde söker fru”, fast han är gift, än Mästerkocken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *