Dyr låda får branschen fly Sverige!

Enligt ett nyhetsbrev ”rasar branschen” i bästa kvällstidningsjargong över Systembolagets utspel att höja skatten på lådvinerna. Arga röster menar att det skulle leda till ändå mer gränshandel och man kan väl, med all respekt för alla som tjänar bra med pengar på lådorna, tycka att det gör väl inget? Vill man tjäna pengar på lådor får man ge sig in i gränshandeln medan Systembolagets butiker åter fylls med fler flaskor än lådor. Fast ytterst handlar det väl om att man inte alls ska röra skatten. Bättre är om Systembolaget slutar köpa in lådor för under 200 sek och flaskor för under 65 sek. Det är ett bra sätt att förbättra dryckeskulturen – alla som är tveksamma till att handla i grannens garage eller att åka till Tyskland för att handla vin kommer att gå en lyckligare framtid till mötes medan alla som köper riktiga skräpviner idag, på bolaget eller via import, kommer att göra det oavsett vad Systembolaget har att erbjuda, enda skillnaden är att de kommer att handla lite mer via egna Tysklandsresor eller besök i kvarterets tyskgarage och, tja, även om tyskgaragen inte är en kul företeelse och något för polisen har väl aldrig lite gränshandel skadat? Boxalternativ.

4 svar på ”Dyr låda får branschen fly Sverige!

  1. Ja, den dagen Egon Muller (mina tyska prickar är borta från tangentbordet) börjar tappa på box, då ger jag mig. Men först då.

  2. Köpte ett lådvin häromdagen. En låda Saint Bris!
    (enligt min definition på lådvin = ett vin som jag köper lådvis)

  3. Per & Nik, måste säga att era synpunkter är intressanta ity lådvin i Pers definition är något som det är svårt att inte tycka om och omutifallatt Egon Müller faktiskt får för sig att tappa på box så skulle väl det tämligen tveklöst både vrida och vända på såväl perspektiv som begrepp i den här frågan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *