Fête de la Musique

För 30 år sedan fick den franska kulturministern Jack Lang för sig att alla fransoser skulle ge sig ut och spela och sjunga mellan, om jag minns rätt, 20.30 och 21.00 den 21a juni. Sagt och sjungit. Numer är ”Fête de la Musique” en gigantisk musikfest som spritt sig inte bara till alla och envar i Frankrike utan också till många andra länder. Det är aldrig fel att vara i Bordeaux när det drar ihop sig detta magnifika musikparty, student- och musikstad som det är. Dock hade jag oturen att i år få death metal-scenen utanför mitt hotellfönster och även om harmonierna ofta är vackra, är det mindre kul när sångaren primalskriker i värsta mistlursanda och sedan får för sig att han måste fortsätta göra det fast både hans röst och låten borde tagit slut för länge sedan.

2 svar på ”Fête de la Musique

  1. Det hade kunnat vara värre, till exempel hade du kunnat få sova på golvet med huvudet på yoalettgolvet och vakna med en ohygglig nackspärr…

  2. Det var precis så det kändes! Tror jag. Dessutom, eftersom jag vet att du syftar på en händelse för några år sedan och en oväntad nattgäst till följd av den akuta hotellrumsbrist som alltid råder i Bordeaux under Vinexpo, var situationen du tänker på självvald av den nackspärrsdrabbade… jag var bara en hygglig medmänniska som upplät en del av hotellrummets golv till en medmänniska i nöd och, vill jag tillägga, det där med huvudet på toalettgolvet är en rejäl och direkt lögnaktig om än fantasieggande överdrift och, avslutningsvis, jag tror inte ens att nackspärren fullt ut är sanning. Möjligen lite ryggont och golvdamm i näsan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *