Körkort för resenärer nu!

Nu får det vara nog med inkompetenta resenärer, som är som törnen och smolk i resandets vardag. Det är hög tid att införa körkort för resande i allmänhet och säkerhetskontroller i synnerhet. Och den som trots teori och praktisk övning lik förbannat står där i säkerhetskontrollen och ser fånig och förvånad ut med vattenflaskan, rakvattnet, saxen och datorn i sitt på tok för stora och utrymmeskrävande handbagage och som behöver fem minuter för att fatta att den ska ta av sig jackan och livremmen och sedan ytterligare fem minuter för att faktiskt göra det, ska beläggas med omedelbart reseförbud och få körkortet indraget på plats. I länder med öga-för-öga-tand-för-tand-lagar ska personen ifråga dessutom sitta stupstock minst en vecka i avgångshallen på flygplatsen där den begick sin förseelse och därmed förgrep sig på själva resandets innersta väsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *