Äta i Santiago: El Meson Nerudiano & La Mar

Sydamerikanen i gemen tycks vara överens med sig själv om att kontinentens bästa kök står att finna i Peru. Och ett av de bästa uttrycken för den peruanska kokkonsten står att finna i Santiago de Chile. I form av restaurangen La Mar i Vitacura. Oerhört bra, läcker och spännande mat i avspänd miljö. Bara en sådan sak som att de har fyra olika ceviche. Minst. Och inte bara med vit fisk. Som de facto inte är det enda som kan användas för en bra ceviche. Den som vill prova på mer rustik och chilensk mat kan med fördel bege sig till de myllrande kvarteren runt gatan Constitución i stadsdelen Bellavista. Den Store Poeten bodde här i trakterna om än, såvitt jag förstått, inte just i huset som kallas hans, El Meson Nerudiano. Vara hur det vill med den saken. Trevlig krog och, som sagt, riktigt bra kök som andas tradition. Chilenskt, exklusivt vintips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *