På-av-system guld på SITEVI

Den månne något dunkla rubriken försöker säga, att schweiziska Avidorhightechs konsoll Greenseeker FmX fick en guldmedalj för bästa innovation på årets SITEVI. Javisst är detta ett synnerligen värdelöst vetande. Kommer inte ens att dyka upp i TP-sammanhang. Däremot kan det för den sanne nörden vara bra att veta, att SITEVI i Montpellier är en gigantisk mässa för vinbranschens tillbehör och den arrangeras vartannat år (vartannat år heter den Vinitech, är något mindre och då förlagd till Bordeaux). Här finner besökaren allt från traktorer, vinplantor och plogar till tappningsmaskiner, jästsorter och böcker. Mer värdelöst vetande om Greenseeker FmX: poängen med denna mojäng är att den med hjälp av ett GPS-system känner av när vinraden tar slut varpå den stänger av sprutan, som bonden, för att det hela ska fungera, måste antas vara ute och bespruta sina vinrader med. När samme person vänt traktorn och kört in i en ny rad sätter så Greenseeker på sprutan igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *