Küchenchefs Herr Oehlschläger Schnitzel

På det korrekta, men inte uppseendeväckande, Hotel Heidekönig, just utanför den vackra staden Celle – ytterligare en av alla tyska städer man måste besöka – arbetar, enligt hotellets broschyr, Kochlehrling Frederic Bischoff i köket tillsammans med sin, fortsatt enligt broschyren, förebild, den förre kockolympiern Küchenchef Herr Oehlschläger. Huruvida det stämmer att unge herr Bischoff arbetar där, kan vi inte gå i god för, däremot står det utom allt tvivel att Herr Oehlschläger är Küchenchef på stället och när vi, i förra veckan, trillade in i restaurangen en sen kväll tog han, iförd en kockmössa av imponerande styvhet och mått, emot oss på ett ytterst älskvärt vis och serverade oss en fullständigt lysande wienerschnitzel, gjord enligt konstens alla regler, sa i alla fall Hustrun som kan sådant där och som lugnade mig när jag ville fly fältet då det plötsligt, strax efter att vi lagt vår beställning, började banka och leva ute i köket – tydligen ingår bankning när man gör slik mat. Hursomhelst: missa inte Küchenchef Herr Oehlschläger och hans formidabla schnitzel när ni besöker Celle. Här finns han (låter er inte luras av den oansenliga fasaden – den är bara en fasad).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *