Côté Rue: Stjärnglans över Draguignan

Inte nog med att Benjamin Collombat arbetat på trestjärnig krog, imponerats av danska laget i Bocuse d´Or, gästspelat i Norge, har råkoll på Noma och har utsetts till ”Espoir 2011” av Guide Michelin, han har dessutom bestämt sig för att skapa Draguignans första stjärnkrog. I augusti 2011 öppnade han Côté Rue, i förrgår var Guide Michelin där och provåt igen och frågan är om inte stjärnan kommer redan i nästa upplaga av guiden. Även om den nu inte skulle komma då, är Côté Rue ändå det givna krogvalet i Draguignan med omnejd. Modernt, innovativt, humant prissatt (menyer mellan 29 och 59 €), hygglig vinlista (Montirius Gigondas för under 50 €), trevlig och bra service anförd av Sandrine Collombat och, framförallt, gott. Att Benjamin Collombat dessutom är synnerligen sympatisk och avspänd gör, förstås, inte saken sämre. Värt en charter till Nice och hyrbil därifrån.

7 svar på ”Côté Rue: Stjärnglans över Draguignan

  1. Enligt Côté Rues hemsida har han varit sous-chef hos Guy Martin på Grand Véfour och, vilket jag inte hade en aning om, köksmästare på belgiska De Bijgaarden (17/20 GaultMIllau).

  2. Ursäkta en något ”bonnig” fråga: Hur vet man att Guide Michelin var där så nyss, är inte sådan hemligt tills guidboken kommer ut?

  3. Nja, det är väl inte på något vis en ”bonnig” fråga om du med det menar en fråga man borde ha svaret på, framförallt tycker jag så eftersom jag inte vet hur man vet att Guide Michelin var där nyss, men min gissning är att Benjamin Collombat, som trots sin ungdom varit med ett tag, har koll och det var han som sa att ”guiden” varit där dagen innan jag var där och åt.

    • PS Självklart vet inte BC ännu om han får en stjärna – det får han inte veta förrän ”guiden” kommer ut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *