Xiao Yuan Hotel, Beijing

Se där, nu fick Peking heta Beijing i rubriken. Syftet är enkom att locka ouppmärksamma, icke-svenskspråkiga surfare till vinifierat.se. Viktigare är resten av rubriken: Xiao Yuan Hotel, eller Den lilla innergårdens hotell, som vi som tror oss ha lärt oss kinesiska på en dag säger. Detta lilla, fina hotell ligger i en hutong, alltså en typisk, trång, kinesisk gränd, för er som inte

Repan, Xiao Yuan

kan någon kinesiska. Samtidigt som man befinner sig, väl placerad, i de innersta delarna av Peking, upplever man den traditionella vardagen i Mittens rikes centralpunkt. Ett enkelt och personligt hotell, som är prydligt och välstädat och har en superb service. Billig frukost som är bra, även om man eventuellt får stå ut med en mix av kinesiska, ryska och engelska töntpop-rytmer av värsta sorten – alltså överoptimistiskt muntra och enfaldiga – och en mer än tillräckligt tilltagen volym. Bäst av allt: det finns en takterrass där man kan puffa cigarr och på tal om det: cigarrer är onödigt dyra i Kina så ta med rökverken från, till exempel., Sverige, där de numer riktigt behagligt prissatta på Arlanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *