Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2011 & Crémant de Bourgogne & Charles Chaplin

Något tidigare än förväntat byter Clotilde Davennes Bourgogne Blanc i dagarna årgång till

Clotilde Davenne

2011. Ni som följde vinifierats tidigare uppmaning, att lagra på sig lite 2010, gjorde rätt i det. Ni som missade det har chansen att bygga ett lager 2011, som ni kan sitta och suga på när årgången är slut och era vänner dricker den då för unga 2012. Hur 2011 är? Enligt uppgift direkt från källan är den hur bra som helst. Aningen större än 2010 i alla avseenden och, hör och häpna, den förenar det bästa av 2009 och 2010. Hm, ja, det låter otäckt reklamigt det där, men rent allmänt är 2011 ett riktigt bra år för rosé och vitt i större delen av Frankrike. Ni gör som ni vill, jag tänker hinka kopiösa mängder av Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2011 både nu och då. Vill samtidigt flagga för att Clotildes utbud i Sverige via Systembolagets beställningssortiment kompletterats med hennes oerhört snygga och eleganta Crémant de Bourgogne – ett bevis, bokstavligen talat, gott som något på att Clotilde även är en fena på mousserande. Filmer med Clotilde Davenne, bland annat om Cremant de Bourgogne. Limelight!

4 svar på ”Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2011 & Crémant de Bourgogne & Charles Chaplin

 1. Äntligen fick vi smaka Clotilde Davennes Crémant de Bourgogne. Överträffade mina förväntningar. Närmare champagne går det inte att komma. Och om jag förstår saken rätt så går det inte att komma närmare Champagne heller.

  • Det förefaller mig som att du är fullständigt rätt på det i sak och i övrigt gläder det mig att Crémanten överträffade förväntningarna!

   • Det är ingen hemlighet att jag och min hustru är förtjusta i Clotilde Davennes vinstil. Själv har jag jättesvårt för ekade vita viner. Kära hustrun har uppenbarligen mer sofistikerad smak och kan uppskatta även dem. Konstigt nog brukar jag gilla champagne, som har jäst på fat. Och då mest pinotdrivna sådana, gärna Blanc de Noir. Så den här Crémanten med mycket pinot och perfekt dosage är ett vin som blir klockrent i solen på altanen i vår och sommar.
    En sista fråga: jag såg på Clotilde Davennes website att hon också gör en Saint Bris på gamla stockar. När får vi köpa den i Sverige?

    • Efterett gediget forskningsarbete kan jag glatt meddela att Sain Bris vieille vigne släpps lagom till skaldjuren i BS i september. Kan också meddela att hennes ursnygga rose släpps i Sverige 2013…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *