Les Lauzeraies: en rosa hyllning

Allt om Mat skriver att den nya årgången, 2011, av Les Lauzeraies, ”Årets rosé” i Sverige år 2011, är ”apritretande, klassisk och frisk med liten strävhet och bra spänst.” Allt om Vin skriver å sin sida: ”Dov, ung, påtagligt saftig, hallon- och cassistonad doft. Mycket rik, lång, väl sammansatt smak i djupare stil än det mesta i övrigt på roséfronten.”  Mer än prisvärt och Fynd blir omdömena. Tja, jag håller väl i stort sett med, men tror att dovheten fanns när vinet provades för, rimligtvis, några veckor sedan, men att det är mer utvecklat nu och man får inte glömma att nämna den härliga touchen av björnbär i vinets karaktär. Mer rund och uttalat fruktig än 2010 – vilket är ganska typiskt för rosévinerna i hela Frankrike. Handlas här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *