Korruption, Dubai, Göteborgs Universitet & Cactus

Vad händer när en enväldig potentat får för mycket pengar? Kanske en del pampiga investeringar, som i grund och botten inte alltid behöver vara fullständigt korkade. Dubai är dock inget lysande exempel på hur det går när det går bra i en diktatur. Ett onödigt högt torn och nu försvinner de ofärdiga öarna utanför kusten och kassakistan är tom. Inte så mycket att hänga i framtidsträdet. För övrigt har forskare vid Göteborgs Universitet visat det vi behövde ha svart på vitt på: korruption är ett ont och orsaken till många människors elände. Med andra ord: den som tar eller betalar mutor deltar aktivt i att bygga på världens elände. Cactus.

2 svar på ”Korruption, Dubai, Göteborgs Universitet & Cactus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *