Quinta do Pinto & The Chordettes

Roussanne från Portugal någon? Prova Quinta do Pinto Limited Edition(70 % Roussanne)! Quinta do Pinto? Ett ungt, synnerligen ambitiöst projekt i det numer mycket ambitiösa vindistriktet Lisboa, som förr hette Estremadura

Rita Cardoso Pinto

och i första hand producerade enkla, ganska trista bordsviner. Bakom satsningen står Rita Cardoso Pinto och hennes familj och vid sidan om det spännande Limited Edition hittar man sedan ett par veckor i Systembolagets beställningssortiment också det komplexa, ganska snyggt avrundade, tämligen aromatiska, kraftfulla och breda Quinta do Pinto (Marsanne, Roussanne, Viognier, Ferñao Pires, Arinto och Antão Vaz!) och det friska, elegantare Vinhas do Lasso (här har de portugisiska druvorna spetsas med Sauvignon Blanc), som på många vis är Quinta do Pintos motsats. Prova gärna båda. Det ska också sägas att de här vinerna är ett snäpp upp när de stått öppnade i kylen ett dygn. Vi gullpoppar med The Chordettes i Lollipop och Mr Sandman. PS det framgår inte alltid hur mycket Roussanne det är i Quinta do Pintos viner, det beror på det lokala regelverket: man får gärna tala om ”Rhône-druvor” men inte specifikt om Roussanne.

5 svar på ”Quinta do Pinto & The Chordettes

  1. Estremaduraja är en vanlig korsordsfråga. Hur går det med namnbytet? Lisboaja är ju inte lika kul. Får väl testa om vinet är roligare. Beställde (och fick hem) två flaskor Tavel (Rosé) idag och kände mig blåst på att det var 2010 som kom. Å andra sidan har ju just den årgångem blivit omskriven med goda ord. Får väl ge det ännu en chans, men blir lite förgrymmad på att Systembolaget inte klarar att specifiera en viss årgång vid beställning!

    • Sannolikt kommet det gamla namnet att leva kvar mycket länge… Och tydligen gör även 2010 Les Lauzeraies det… De måste haft kvar några flaskor i butiken (?), 10 är slut i laget sedan en tid nu… Hoppas du kan uthärda 10orna och att du ger 11an en chans så småningom – tror du kommet gilla den.

      • Så illa att jag måste ”uthärda” dina goda viner är det inte! Sommar, semester och rosévin passar bra ihop! Ska naturligtvis testa 11:an ändå.

  2. Björn, jag tror inte att du ens kommer att känna minsta motstånd vid drickandet; själv föredrar jag faktiskt årgång -10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *