Suède – France & des vins Français

Fem över tolv slog Sverige till med en riktigt bra insats i EM. Fransmännen, som kanske åker ut mot Spanien, kanske går till final, fick stordäng. Någon hörde av sig och undrade ”vad säger fransoserna idag efter första förlusten på 24 matcher?”. Ja, vad ska de säga? De lägger sig platt på rygg och tokhyllar det svenska laget och beklagar att Sverige inte får spela kvartsfinal. Här två exempel på hyllningarna: 1 och 2. Och här tips på tre franska viner, för hur det nu än är ska inte de fantastiska franska vinmakarna behöva lida när Les Bleus stöter på övermäktigt motstånd: Rött, vitt, blått… förlåt rosé.

6 svar på ”Suède – France & des vins Français

  1. Well, thank you! If only we had stolen a point from you guys… Anyways: Good luck in the quarter!

  2. Man kan sorgligt nog bara konstatera, när man läser folks kommentarer, att det franska skriftspråket som används i de s k sociala medierna är lika hemskt som det som används i de svenska.

    Jag ryser.

    • C vrai, höll jag inte bara på att skriva: jag skrev det, dumt nog, också. I sak håller jag dock, självklart och som den grumpy soon to be very old man jag är, med dig och ber om ursäkt för att det också smög sig in en del svengelska här.

  3. Det värsta är väl inte förenklad stavning utan det nya som har smygit sej in; fel pronomen. Istället för att skriva de dricker vin, skriver man: dem dricker vin. Man vet asså inte skillnaden mellan personliga och objektspronomen. Illa, tycker en som inte bara är grumpy soon to be old, utan redan är old!

    • Ja, lite grumpy är du i all fall och det är minsann inget fel i det – läs bara vidare här ska du se. Vart tog ”dom” vägen? Det var en lysande lösning för alla som inte har koll, men plötsligt så dök bara ”dem kom springande på vägen” och liknande upp igen, ungefär samtidigt som odrägliga ungdomar i servicebranschen började säga ”ni” istället för du, som om detta ”ni” skulle tydliggöra att personen ifråga har koll och klass. Mitt tips är att alla som säger ni också skriver ”dem” när de borde ge tusan ge i det, de fördemda bakåtsträvarna och språkmissbrukarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *