Grumpy Tuesday

Vädrets makter tycks ha bestämt sig för att dränka Sverige i en syndaflod och om det är så är det inte osannolikt att det är TV4:s fel då man där antingen haft brist på medarbetare

Svinpäls

eller hjärnceller och tagit in den i egna ögon alltid förträfflige Paolo Roberto som vikarierande lördagsvärd i morgonsoffan, vidare håller GAIS på att åka ur Allsvenskan och Jon Lord, som gett oss så mycket bra musik, är död och sent igår kväll när jag gav Hustrun och Yngsta dottern min version av Trololo rusade hundarna ut genom den sommaröppna köksdörren och ställde sig att skälla, rejält uppretade, ut i den provençalska natten som om vildsvinen, de asen, börjat sjunga Trololo och Yngsta dottern sa, med aningen högre röst än vanligt, ”Sluta Pappa, Sluta!” och Hustrun sa, med aningen tröttare röst än vanligt ”Gå och lägg dig”.

11 svar på ”Grumpy Tuesday

 1. John Lord…,ytterligare en legend ut tiden! Minns gärna hans fantastiska musik på Deep Purples ”Made in Japan” där han lyckas väva in några klassiker mitt i det massiva tonflödet. Klassiker i den totala Purpleska ljudmassan. En stor musiker har tystnat!!

 2. Ja, jag säger som Obelix.

  ”Jag gillar vildsvin”.
  Särskilt deras södra ända. Om de står vända norrut alltså.

  Är/var Kihll stor i Georgien?

  • Rimligtvis var han lika stor i Georgien som i övriga Sovjetunion på den tiden det begav sig, när så unionen upplöstes och Georgien blev självständigt och popmusiken eventuellt utvecklades från vad den varit, blev han kanske mindre populär om än, gissningsvis, en klassiker, typ Gunnar Wiklund.

 3. Enligt min vän byggmästaren och domedagsprofeten kommer vildsvinen inom en snar framtid ta över världen (iaf världen runt Labbås). Han säjer också att om man mot förmodan skulle träffa på vildsvin (de är nattdjur) ska man göra stora tydliga rörelser med armarna och sjunga. Det brukar skrämma bort dem. Din version av Trololo kan säkert användas i detta syfte, tror jag även om jag inte har hört den:)
  Varsågod, ett klassiskt klipp ur en klassisk kultserie:http://m.youtube.com/#/watch?v=moXrb9ZiFYA. Vilka grabbar!

  • Det lutar dessvärre åt att din vän byggmästaren i stort har rätt om vildsvinen. Däremot är de även dagdjur vet jag som stött på dem i skogen vid ett flertal tillfällen då jag varit ute och joggat. Vid ett tillfälle jagade jag aset i fråga på flykt meddels ilskna utrop och en tjurrusning utan like (nåja), vid ett annat tillfälle tog Hovawarten ett litet vildsvin av daga genom ett käkgrepp om nacken meddels omruskning. Bäst ni lär er, snart går de på gatorna i Labbås. Dagtid.

   • PS (efter att ha sett filmklippet) För övrigt förstår jag inte vad som var så macho med grabbarna på Fagerhult. Känns minst sagt beiget att ta med sig gevär ut i vildsvinsskogen, när allt man behöver är någon form av sångröst och ett snabbt fotarbete eller, om man vill ta död på en eller annan gris, en stark och korkad hund. Detta hindrar nu inte att jag fullt ut stöder LRF:s planer på att sätta ut megagrisfällor i skogarna. Ju förr desto bättre.

 4. Har för mej att det blev ett dj…a liv om själva temat, d v s jakt. Det är svårt att förstå varför den väcker så starka känslor, men som boende på landsbygden har man väl ett annat förhållande till naturen än om man bor i sta’n. Fast det är klart att även Guillou och GW väcker starka känslor..
  Apropå jakt med hund så är det synd att grannens rottis gick ur tiden annars kunde man ju ha lånat honom. Han hade nog skrämt iväg både vilda och eventuella andra svin som inte heller hör hemma i skogen.

  • En rottis kan förvisso vara bra att ha till hands och även om jag lät lite nedlåtande mot fegisarna på Fagerhult, som inte vågade sig ut i skogen utan vapen i hand, måste jag erkänna att jag, dessvärre utan framgång, avseende vildsvinen förespråkat landminor i skogen. Nu står vårt hopp till LRF:s svenska superfälla, som de hittills talat inför döva öron om i Sverige, men som jag arbetar på att få hit till Frankrike.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *