Tiki Beach, ”St Tropez”

När folk i allmänhet talar om stränderna i Saint Tropez, menar de stränderna i Ramatuelle. St Trop i sig är en mycket liten stad och kommun och där finns inte så många stränder. Däremot trängs inte mindre än 50 stycken ”plager” på sträckan som ofta kallas ”Pampelonne”, i Ramatuelle, på andra sidan udden från St Trop sett. Merparten av plagerna och restaurangerna här är numer bra. Den som vill bli ihågkommen i 15 minuter gör som Trustor-grabbarna ”No Limit Matsson & Jisander” och slänger in kontokortet i baren och låter folk bete sig som de vill eller vad det nu var de gjorde för att få epitetet ”No Limit”, vilket, måste erkännas, nog är en bedrift härnere på kusten. Den som vill ta det lite lugnare hittar en diskret plage med bra och pålitlig mat och vinifierat vill då tipsa om Tiki Beach. Hur man hittar dit: kör ut mot ”Les Plages”, t h innan man kör in i St Trop (om ni kommer från Ste Maxime-hållet, vill säga; kommer ni från Ramatuelle är ni mer än korkade om ni tar omvägen över St Trop…), när ni kommer till ”Chemin des Tamaris” t v kör ni in där, kör ett hundratal meter, ta till höger, där en lite skylt bland annat nämner Tiki Beach, kör till parkeringsplatsen, parkera (föredrar ni att inte parkera har ni ett problem som vi inte kan lösa här), gå längst bort på parkeringen och ut på stranden, håll korpgluggarna öppna efter Tiki, som då befinner sig snett fram till höger. Vill ni boka i förväg ringer ni 0494559697. Prova gärna deras Tuna Sashimi. PS Om det faktiskt är så att sommaren äntligen kommit till Sverige, gör vinifierat ett nytt försök att tipsa om sommarens rosévin, finns i en tredjedel av Systembolagets butiker ungefär, måste annars beställas: Tavel Les Lauzeraies.

12 svar på ”Tiki Beach, ”St Tropez”

 1. En Tavel ligger och väntar i kylen och tre ”Cuvée de Therese” kommer snart till ett SB nära mig. Apropå Saint Tropez åt undertecknad en alldeles fantastisk ”Low-limit tuna” i Kroatien. Fyra gånger på raken! Så inte behöver man blanda sig med bedragare och annat löst folk i St Trop för äta gott och känna sig nöjd med livet.

  • Låter som du byggt den perfekta rosévinskällaren… Hoppas du kommer att gilla Therese 11 – vi är i alla fall mycket nöjda med det, och, det bör fungera bra till en ”tuna”.

  • Nja, det som kan vara kass i sådana här sammanhang för oss som arbetar med vinet och, faktiskt är beroende av vad som sägs och skrivs, är att det ibland kan bli fel eller i vart fall aningen orättvist/orättvisande. I det här fallet gav Grehn ett negativt omdöme i tidningen, provade om och gav ett positiv omdöme i sin blogg, lät så här: ”IMPORTÖREN som levererar det ena av Systemets två roséviner (i ordinarie sortimentet) från Tavel blev förstås bedrövad av min recension av Les Lauzeraies (2724, 95 kr). Vinet var tunt, tunt, tunt för att komma från det kraftfulla området Tavel. Det vill säga på provningen.
   Men efter att ha testat en ny flaska måste jag revidera min uppfattning. Les Lauzeraies är kraftigt, kraftigt, kraftigt och torrt, torrt, torrt samt bärigt, bärigt, bärigt. Ett riktigt bra matrosé för under hundralappen.”

 2. Bl a på grund av den rådande temporära värmeböljan köpte jag en Tavel. (Tror inte att jag druckit rose (i alla fall inte så här mycket) sedan den tiden man drack ”allt” så som Kir, mm.) Helt klart gott och värt att dricka före, till och efter maten. Det blir till att införskaffa några flaskor till (oavsett väder).
  http://www.youtube.com/watch?v=jssVCBRgcoI

  • Kul! Tyvärr har Les Lauzeraies sålt sämre i GP-området än övriga Sverige och jämfört med förväntningarna och det beror säkert till viss del på just att det positiva omdömet från GP ligger ”gömt” i en blogg, medan det officiella omdömet var neagtivt. Surt. Desto roligare att bli påmind om Manfred Mann´s Earth Band! http://www.youtube.com/watch?v=_MZFJs_Umhg&feature=related

 3. Kan det varit så att han provade olika årgångar? 2010 är ju betydligt kraftigare än 11:an upptäckte jag efter provning av densamma igår (2011 alltså). Jag fann det ändå helt i min smak. Mycket bär och frukt. Undrar om det går att skriva en roséversion av denna: http://www.youtube.com/watch?v=zXt56MB-3vc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *