OS-medaljens baksida & Robert Francis

I dagens DN skriver Fredrik Strage om Olympic Games Act, som även fått absurda följder i Sverige. När, mer exakt, lyckades idrottspamparna stjäla idrotten från folket? Läs Strage. Samt något om sportens hjältar. PS Kul att Rolf-Göran Bengtsson får bära den svenska fanan vid invigningen. Robert Francis

Tillåtna ringar

 

2 svar på ”OS-medaljens baksida & Robert Francis

  1. Håller med Strage om att olympiska idén tenderar att försvinna i suget efter det sista pundet. Heder åt Londons borgmästare som revolterat mot detta enligt en artikel i Financial Times för några dagar sedan. Idrotten åt atleterna! Den olympiska grundidén måste överleva.

    • Han ville visst ersätta taekwondo och strand-volleyboll med det mer lokala Eton wall game i denna brittiska olympiad? Även om jag också kan tycka att en förfärlig massa inte väldigt breda sporter kommit med på ett officiella OS-programmet, är det måhända inte så enkelt att backa den klockan och det är väl också ett uttryck för att fler länder och kulturer numer på allvar deltar i spelen, men visst vore det roligt med ett lokalt inslag, utvalt av det arrangerande landet, i varje OS? Kanske dags för en ”reclaim the games – rörelse” ledd av Boris Johnson? För visst ska atleterna äga idrotten och visst måste den olympiska grundtanken vårdas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *