Stollarna & skatten i urskogen

Du tycker om god mat, mycket god mat. Du tycker om att bo bra. Du tycker om förstklassig service. Du tycker om gamla viner. Du tycker om låga priser. Du tycker om urtrevliga människor. Du tycker om entusiaster. Du tycker om fantaster som svälter sig själva och som redan för 30 år sedan började låna pengar för att kunna bygga urskogens bästa vinkällare, bara för att få se dig, långt senare, le över en

En intet ont anandes Francis Salamolard, minuterna innan han blir blåst på en Beauroy 96.

Château Montrose 1995 för 80 € eller en Beauroy 1996, vinifierad av ingen mindre än Clotilde Davenne på den tiden hon förgyllde Brocards tillvaro, och som stollarna i skogen tycker är så fantastisk och speciell att de inte vill ha betalt för den! Om du tycker att detta passar in på dig kan det vara läge för dig att köra till Auberge de l’Artre, mitt i nationalparken tillika urskogen Mourvan, någonstans mellan Beaune och Chablis, typ. Om det nu finns något vin kvar när du kommer dit vill säga. Hustrun och jag funderar på att flytta in för gott eller i alla fall till dess pengarna tar slut för Odile och Francis Salamolard, som ägarna, de tokiga styckena, heter.

3 svar på ”Stollarna & skatten i urskogen

  1. De må vara stolliga och framförallt ofattbart trevliga och generösa, men de finns. På riktigt!

    • PS Men om sanningen ska fram var flaskan de bjöd på rent av en Bougros GC (jag skrev fel i inlägget!), alltså snäppet värre, och skälet till att de bjussade på den var inte bara att de är stolliga och att vi lismade, utan att vinmakerskan, Clotilde Davenne, satt med vid vårt bord och när vår fine krögare såg det gick säkringen på honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *