Vinutbudet & fördomarna

I dagens SvD skriver på Brännpunkt några medlemmar i Svenska Vinakademien, bland annat jag, om Systembolagets sortimentspolitik. Syftet är, rimligtvis det vällovliga, att ytterligare förbättra utbudet i Sverige, att se till att vi alla försöker undvika att konsumera produkter som bakåt i produktionskedjan drabbar någon eller något och att, kort och gott, se till att vi alla konsumerar lite bättre. Läs gärna debattinlägget, men läs framförallt kommentarerna. Man kan förvisso alltid invända mot att man, även om syftet är vällovligt, ska handla dyrt, men här är det framförallt fascinerande att se vilka närmast primala urkrafter ett i grunden vällovligt initiativ av den här typen kan framkalla. Och, om någon nu, mot förmodan, undrar varför mina skönlitterära texter är som de är så beror det på att de till stor del handlar om primala urkrafter och den fara som alltid dväljs i dessa.

3 svar på ”Vinutbudet & fördomarna

  1. Jag tycker det är lite spännande att läsa saker som att ”författarna inte har någon koll på medelhavskulturen”. Få se nu, var är det du bor nu igen? Ge inte upp kampen! Jag är på din/er sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *