Vincents dag blir Vinets dag!

Kom ihåg var ni läste det först: Vinakademien i Sverige, populärt kallad Svenska

Guess Who

Vinakademien, har utsett den 22:a januari, vinodlarnas skyddshelgons Vincent dag, till Vinets Dag. Tanken är att restauranger, vinklubbar och kanske rent av importörer, sommelierskolor och Systembolaget ska ha ett verktyg att arbeta med när vintern är som kallast. Med andra ord är det nu upp till de nyss nämnda att börja fundera på hur man ska manifestera vinet den 22:a januari med start 2013. Akademien förväntar sig vinmenyer och exklusiva viner på glas på restaurangerna och att vinklubbarna bjuder in nyfikna till vinprovning eller kanske i samarbete med en importör får sig tillsänd en intressant föredragshållare.

6 svar på ”Vincents dag blir Vinets dag!

  1. Hallå där! 22:a januari är väl redan vinets dag? Dessutom har Sommelierföreningens södra sektion uppmärksammat denna dag vid ett antal tillfällen. Fast det var ett tag sedan nu.

    • En bra idé, som kanske mer än en kommun och förening skulle plocka upp: glühweinstuga den 22a januari 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *