Fransmän, sprutglada bönder & Adele

Fick mig till livs att någon via en vinutbildning i Sverige lärt sig att vinodlingsarealen upptar åtta procent av den totala jordbruksmarken i världen samtidigt som vinbönderna gör av med 80 procent av det totala användandet av jordbrukskemikalier. Hoppsan! I Frankrike är, enligt Direction générale de l´alimentation, förhållandet drygt tre procent av den odlade jorden och 15 procent av bekämpningsmedlen. Med andra ord måste fransmännen med råge vara världsbäst på att inte bespruta vingårdarna! Eller kan det vara så att någon gjort ett dåligt grundjobb igen? I så fall lär det inte vara byråkrathjärnorna och petimätrarna på Direction générale de l´alimentation (Sous direction de la qualité et dela protection des végétaux dessutom). Adele.

En sprutglad en

 

4 svar på ”Fransmän, sprutglada bönder & Adele

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *